Meri-VHF-kurssi

Taitotaso ja esitiedot

Soveltuu kaikille. Ei esitietovaatimuksia. 

Radioliikenteen hoitamiseen vesillä

Meri-VHF-radiopuhelimen käyttäminen edellyttää Traficomin vaatimusten mukaisesti suoritetun Rannikkolaivurin radiotutkinnon.

Pätevyystodistus tunnetaan uudistusten myötä tätä nykyä nimellä Rannikkolaivurin radiotodistus (engl. Short Range Certificate, SRC).

Tampereen Navigaatioseuran tarjoama Meri-VHF-kurssi perustuu maailmanlaajuisesti käyttöönotettuun GMDSS-järjestelmään ja sisältää Traficomin tutkintovaatimusten mukaisen DSC-tietomäärän. 

VHF-radiopuhelimen hallussapitoon ja käyttöön on hankittava lupa. Laitteelle myönnettävä lupa on nimeltään Aluksen radiolupa, joka oikeuttaa käyttämään nimettyä radiopuhelinta nimetyssä aluksessa. Lupaa voi hakea vain sellainen omistaja, jolla on vähintään Rannikkolaivurin radiotodistus (tai aiemman käytännön mukainen Rajoitettu radiopuhelimenhoitajan pätevyystodistus). Lupaa haetaan Traficomilta ja siitä on maksettava vuosimaksu.

Rannikkolaivurin radiotodistus (SRC) tarvitaan myös, jos vuokraat VHF-radiopuhelimella varustetun veneen (asia kannattaa tarkistaa ja huomioida venevuokrauksen yhteydessä).

Kurssin sisältö

Toteutustapa

Teoriailtoja 2 kpl ja tentti

Teoriailtoja on kaksi ja ne kestävät yhteensä 6 h. Teoria järjestetään luokkaopetuksena Pajasaaressa.

Kurssilla tutustutaan viraston oppimateriaaliin ja valmistaudutaan melko vaativaan viranomaisen järjestämään tutkintoon. Viranomaisen järjestämä tutkintotilaisuus ajoitetaan erillisenä tapahtumana kunkin kurssin päätteeksi.

Tentti järjestetään Pajasaaressa. Tenttiin tulevalla on oltava mukanaan passikuva ja kuvallinen henkilötodistus. Kokelaalla oltava omat kirjoitusvälineet 

Lataa kurssimateriaali Traficomin sivuilta.
Mallikoe Traficomin sivustolta. 

Meri-VHF-tutkinnon suorittaminen ilman kurssia

Voit suorittaa Meri-VHF-tutkinnon myös itsenäisesti, ilman seuran järjestämää kurssia, tenttimällä sen suoraan Traficomin tarkastajalle. Lisätietoja ja kontakteja Traficomin nettisivuilta.

Kurssimaksu 50 €

Saat laskun ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiin.

Traficom laskuttaa tenttimaksun erikseen osallistujilta (tutkintomaksu 45,40 € + todistusmaksu 43,75 €).

Kursseillemme on kova kiinnostus ja kurssien kokoa joudutaan rajoittamaan vapaaehtoisten kouluttajaresurssien mukaan. Maksathan kurssimaksun eräpäivään mennessä, jotta varmistat paikkasi kurssilla.

Aikataulu

Kurssi järjestetään Pajasaaressa ti 23.4 ja ke 24.4. klo 18-21

Tentti pidetään Pajasaaressa lauantaina 27.4. 10-13

Ilmoittaudu mukaan käytännön veneilykurssille!

Tule mukaan nauttimaan alkukesän päivistä vesillä ja oppimaan käytännön veneilytaitoja mukavassa seurassa.  

Saat laskun ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi. Kursseillamme on rajoitettu osallistujamäärä. Maksaessasi laskun eräpäivään mennessä, varmistat paikkasi kurssilla.  

Ilmoittaudu mukaan meri-VHF-kurssille

Tule mukaan suorittamaan rannikkolaivurin radiotutkintoa. Kursseja järjestetään, kun ilmoitautuneita on tarpeeksi. 

Saat laskun ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi. Kursseillamme on rajoitettu osallistujamäärä. Maksaessasi laskun eräpäivään mennessä, varmistat paikkasi kurssilla.